Свечаност поводом почетка наставе за другу генерацију студената Mастер академских студија из области менаџмента јавних набавки

Након поздравне речи директора MPPM проф. др Добросава Миловановића, присутнима су се обратили: амбасадор Италије у Републици Србији Карло Ло Кашо, декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић, државна секретарка Министарства финансија Јелена Танасковић, проректор за финансије Универзитета у Београду проф. др Гордана Илић Попов и директорка Управе за јавне набавке Сандра Дамчевић. О важности овог регионалног програма говорио је и проф. др Сима Аврамовић, који је дао значајан допринос његовом успостављању 2017. године.

На Правном факултету Универзитета у Београду 2. новембра је одржана свечаност поводом почетка наставе за другу генерацију студената мастер академских студија из области менаџмента јавних набавки (Master in Public Procurement Managament – MPPM), који се реализује у сарадњи са Департманом за економију и финансије Универзитета „Тор Вергата“ у Риму, уз подршку Европске банке за обнову и развој (EBRD).

У име Универзитета “Тор Вергата” у Риму и Међународног програма из области јавних набавки (IMPPM), на који ће се ове школске године у Риму уписати седма генерација студената, присутнима се обратио господин Вељко Сикирица, док jе о подршци EBRD и о важности добре обуке за професионалце у области јавних набавки говорио господин Петер Табак.

Почасно предавање одржао је проф. др Драгољуб Кавран, признати експерт Уједињених нација за област јавне управе, а Бранимир Благојевић, председник алумни клуба IMPPM упознао је нову генерацију студената са предностима које ће им донети успешан завршетак овог програма.

Другу генерацију MPPM програма чини 28 студената из региона Западног Балкана, од којих су њих 27 корисници стипендије Европске банке за обнову и развој.